Telefoonverzekering

dinsdag, juni 7, 2016 6:39
Gepost in categorie Algemeen

Heb je een nieuwe telefoon gekocht? Dan krijg je meestal al meteen de optie voorgesteld om de telefoon te verzekeren. Een verkoper adviseert snel om de mobiele telefoon te verzekeren tegen alle risico’s. Als je de telefoon online koopt dan wordt de vraag ook gesteld tijdens het bestellen. Of een verzekering voor de telefoon nodig is verschilt per persoon. Hoeveel risico wil jij lopen? In Nederland heeft ongeveer één op de drie telefoon eigenaren een verzekering voor de telefoon. Door de verzekering ben je voor een bepaalde premie gedekt tegen risico’s voor je telefoon.

Voor welke periode?

Een verzekering voor de telefoon heeft meestal een duur van één jaar. Dat is de standaard lengte van het contract. Een verlenging met nog een jaar is een mogelijkheid bij veel verzekeraars. Het is dan echter nog maar de vraag of dat echt nodig is. Na een jaar heeft de mobiele telefoon immers aanzienlijk minder waarde. Je kunt de verzekering door laten lopen totdat jij dat wilt. Bij de meeste verzekeraars loopt het automatisch door. De verzekering voor de telefoon na het eerste jaar iedere maand beëindigd worden.

Wat valt onder de dekking?

Een verzekering voor de telefoon dekt bijna alle schade aan een mobiele telefoon die je maar kunt bedenken. Een verzekering voor de telefoon dekt onvoorziene gebeurtenissen zoals vallen en brandschade. Diefstal en verlies worden niet standaard gedekt. Voor een hoger maandbedrag is het in bepaalde gevallen een optie om een betere dekking van de verzekering te verkrijgen zoals de twee laatstgenoemde risico’s. Houdt er rekening mee dat exacte voorwaarden per verzekeraar verschillen en dat er sprake is van een maximaal bedrag dat per schadegeval uitgekeerd kan worden. Ongeoorloofde telefoongesprekken die gemaakt worden met de telefoon wordt ook vergoed. Er kan van alles voorkomen als de mobiele telefoon in handen is van iemand anders. Dan is het mogelijk dat er dure gesprekken plaatsvinden. Het ongeoorloofde gebruik kan voor hoge kosten zorgen. De kosten van ongewenst gebruik binnen 24 uur na diefstal worden meestal vergoed.

Belangrijke punten

  • Het is mogelijk dat je met een verzekering voor de smartphone dubbel verzekerd bent.
  • Verlies of diefstal van de mobiele telefoon is mogelijk ook verzekerd via een inboedel- of reisverzekering.
  • Er is een volgens de wet geldende garantie op smartphones van twee jaar. Deze garantie dekt gebreken en fouten door normale slijtage.
  • Verzekeraars hanteren haast allemaal een eigen risico van ongeveer 50 euro.
  • Verzekeraars dekken de vergoeding voor diefstal alleen als er (braak)schade is.

Bron: www.smartphoneverzekeringen.com

Plaats een bericht