Soorten caravanverzekeringen

dinsdag, februari 2, 2016 8:30
Gepost in categorie Geen categorie

Ga je in de zomer of winter voor het eerst reizen met de caravan? Dan is het verstandig om een caravanverzekering af te sluiten. Een caravanverzekering afsluiten is weliswaar wettelijk niet verplicht, toch beschermt het je tegen schade door inbraak, brand en slechte weeromstandigheden. We vertellen graag waaruit een goede caravanverzekering bestaat en met welke dekkingen je het uit kunt breiden.

Wanneer de caravan gekoppeld is aan de auto en het brengt schade aan anderen, dan wordt de schade gedekt door de WA dekking van je autoverzekering. Zodra de auto en caravan los van elkaar zijn gekoppeld en het brengt schade aan anderen, dan worden de kosten gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Voor beide situaties geldt, dat schade aan de caravan niet gedekt wordt.

Een caravanverzekering afsluiten is niet alleen nodig voor schade, maar ook voor bijkomende zaken als vervangend vervoer en reparatiekosten. Kies daarom een verzekeraar uit waar je een caravanverzekering naar wens samen kunt stellen. Bij reisverzekeraars als DMW kun je caravanverzekeringen op maat stellen. Bij DMW ben je standaard verzekerd tegen brand, diefstal, aansprakelijkheid, natuurschade en 1 jaar waardegarantie. De standaardverzekering kun je o.a. uitbreiden met de volgende dekkingen:

  • Hagelschade
  • Beschadiging van aanrijding
  • Inboedel
  • Accessoires
  • Particuliere verhuur

Zorgeloos op caravanvakantie gaan? Sluit dan een caravanverzekering op maat af. Voorkom vervelende situaties. Vergelijk verschillende verzekeringen met elkaar door dekkingen en polisvoorwaarden naast elkaar te leggen.

Plaats een bericht