Reisverzekering afsluiten

zaterdag, september 25, 2010 9:43
Gepost in categorie Geen categorie

Wat voor soort reis u ook boekt, een reisverzekering kan van noodzaak zijn om u enorme kosten te besparen wanneer u op reis bent. Wanneer er iets vervelends voorvalt op uw vakantie en u heeft hier schade aan dan word dit gedekt dankzij uw reisverzekering. U heeft twee soorten verzekeringen;

+ Kortlopende reisverzekering
+ Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering is in de meeste gevallen stukken goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering u aangeraden.

Een reisverzekering is niet hetzelfde als een annuleringsverzekering. Met een annuleringsverzekering kunt u zich dekken tegen de schade wanneer u door een onverwachte gebeurtenis uw vakantie vroegtijdig of geheel moet annuleren. Dit kan door verschillende redenen.

Wanneer is het afsluiten van een reisverzekering verstandig? Dit kan door vele factoren bepaald worden. Is het voor u financieel verantwoordelijk wanneer het door u betaalde geld voor uw vakantie kwijtraakt door een ongeval of andere onvoorziene gebeurtenissen? Wat als u medische kosten maakt door een ongeval of een ziekte/besmetting? Of als u gewond raakt?

Alle bovengenoemde zaken kunnen onverwachts gebeuren, ook bij u. Het is verstandig om u hier tegen te dekken. Een reisverzekering kost relatief weinig en voorkomt dat u achteraf een hoop kosten maakt voor iets waar u tegen gedekt kunt zijn.
Er zijn diverse redenen en mogelijke gevaren waarom een reisverzekering noodzakelijk is voor u. U wilt natuurlijk zonder zorgen van uw vakantie genieten en geen kosten maken die u nauwelijks of niet kunt betalen.

Wat u zoal kan overkomen tijdens uw vakantie:

+ U krijgt een ongeval, u moet medische kosten maken voor uw herstel.
+ Uw bagage is verloren of gestolen
+ U moet met een belangrijke reden, bijvoorbeeld ziekte bij een van uw
familie leden direct terug.
+ Het bedrijf waar uw verblijf plaatsvindt gaat failliet of heeft te
maken met stakingen.

In deze en meerdere gevallen kan een reisverzekering u financieel redden zonder u voor onverwachte verassingen te laten komen staan. Bij verlies of diefstal van uw eigendommen, verblijf bij een andere verblijfsaanbieder
door omstandigheden, eerdere terugkeer naar huis of bij een ziekte of ongeval dekt deze verzekering u.

Wanneer u een reisverzekering afsluit is het u aangeraden goed en duidelijk de (speciale) voorwaarden, hoogte van dekking vergoedingen, uitsluitingen en premies door te nemen en te vergelijken met andere verzekering aanbieders. In sommige gevallen worden medische kosten door uw ziektekostenverzekering gedekt, informeer hier op tijd naar, zodat u deze risico’s niet hoeft af te dekken met uw reisverzekering. Dit scheelt u in uw premie.

Een doorlopende reisverzekering afsluiten zou ook interessant kunnen zijn voor u.

Plaats een bericht