Motorverzekering

zaterdag, september 25, 2010 9:38
Gepost in categorie Geen categorie

Wanneer u met uw motor de openbare weg wilt betreden, is het wettelijk verplicht een motorverzekering af te sluiten voor uw motor. De kosten voor een motorverzekering hoeven niet perse hoog te zijn, echter is het voor jonge personen minder voordelig vergeleken met een verzekering voor een auto. De motorverzekering dekt de schade bij ongevallen die kunnen voorvallen. Het verschilt per motorverzekering of uw schade word vergoed wanneer u dit veroorzaakt.

Ook bij motorverzekeringen kennen we 3 verschillende vormen:

U heeft als eerste de WA verzekering. De betekenis van WA is Wettelijke Aansprakelijkheid en deze verzekering is tegen het laagste tarief. Wanneer u niet opzettelijk schade aan andermans eigendom(men) aanricht dekt deze verzekering deze schade. Uw eigen schade wordt niet vergoed, deze zijn voor uw eigen rekening.

Als tweede verzekeringsvorm heeft u WA + Casco. Deze verzekering dekt zoals de WA verzekering alle schade die u niet met opzet heeft aangericht bij derden maar ook schade bij uw eigen motor, echter op de voorwaarde dat
deze schade niet door u, maar door derden en niet met opzet is aangericht. Deze vorm kost niet veel meer dan WA.

Als laatste de All Risk verzekering. De All Risk verzekering dekt de schade zonder opzet aan derden, schade zonder opzet aan uw eigen motor door derden en schade die u zelf zonder opzet aanricht aan uw motor. Deze verzekering is de duurste vorm maar dekt u wel compleet op financieel gebied.

Plaats een bericht