Losse aanvullende verzekering afsluiten niet gemakkelijk

maandag, december 14, 2009 22:31
Gepost in categorie Zorgverzekering

Het is bij veel zorgverzekeraars onmogelijk een losse aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Als je bij de ene verzekeraar de verplichte basisverzekering afneemt en bij de andere een aanvullende verzekering kan dat veel geld besparen.

Volgens de consumentenbond laten veel verzekeraars dit echter niet toe. Er wordt vaak extra geld gevraagd om een extra losse aanvullende verkering af te sluiten, aldus de Consumentenbond. Bij de ONVZ en VvAA wordt standaard het dubbele gerekend. Door dure losse verzekeringen aan te bieden worden er wel regels overtreden. Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben aangegeven dat dergelijke praktijken niet de bedoeling zijn.

De consumentenbond heeft dit al eerder aangekaart. Ook de NZa is nu bezig met een onderzoek waarvan de resultaten nog dit jaar bekend zullen worden gemaakt.

Slechts twee procent van de consumenten neemt nu een aanvullende verzekering bij een andere zorgverzekeraar. En een op de drie zou nu weten dat dat mogelijk is terwijl bijna veertig procent zegt geïnteresseerd te zijn in de mogelijkheid als ze zouden weten dat daar behoorlijk wat geld mee te verdienen is.

Plaats een bericht