Fietsverzekering

zaterdag, september 25, 2010 9:32
Gepost in categorie Geen categorie

Naast alle andere soorten verzekeringen is er ook nog de fietsverzekering. Ons mooie Nederland heeft het grootste dichtbevolkte fiets gebruikersnetwerk op aarde en haalt hierdoor het hoogste aantal fietsen per inwoner. Met zoveel fietsen in één land is een verzekering tegen schade en diefstal onmisbaar: de fietsverzekering.

Er zijn 2 mogelijkheden voor het kiezen van een verzekering voor uw fiets; namelijk dekking op basis van afschrijving en dekking op basis van nieuwwaarde. Wanneer u kiest voor dekking op basis van nieuwwaarde ontvangt u bij schade of diefstal van uw fiets altijd de nieuwwaarde uitgekeerd. Het is vanzelfsprekend dat deze dekking meer kost dan dekking op basis van afschrijving.

Wanneer u gebruik maakt van dekking op basis van afschrijving krijgt u bij eventuele schade of diefstal de waarde uitgekeerd die uw fiets op dat moment heeft. Wanneer u in het eerste jaar al schade heeft of slachtoffer bent van fietsendiefstal, krijgt u een hoger bedrag uitgekeerd dan wanneer dit na 3 jaar gebeurt.

Wanneer u minder risico wilt lopen EN korting wilt op uw fietsverzekering, is het een idee om een Anti Diefstal Chip op uw fiets te laten bevestigen. Vele verzekeraars bieden een korting op de premie wanneer u in het bezit bent van deze chip.

Plaats een bericht